Home AKTUALITET Lajm tronditës nga BBC: Zhduken dhjetëra fëmijë shqiptarë në Britani

Lajm tronditës nga BBC: Zhduken dhjetëra fëmijë shqiptarë në Britani

1347
0

BBC sapo ka publikuar një lajm të bujshëm për zhdukjen e 39 fëmijëve shqiptarë që kanë kaluar kanalin e La Manshit gjatë muajve të fundit për në ishull.

Në shkrimin që mban firmën e gazetarit Simon Jones theksohet fakti se nuk ka asnjë gjurmë prej tyre që prej momentit që kur janë regjistruar nëpër zyrat e emigracionit në Angli.

BBC thekson se bëhet fjalë për fëmijë që nuk kanë mbushur 18 vjeç dhe që kanë hyrë në vend gjatë kohëve të fundit.

Sipas këtij lajmi, që prej tetorit 2022, autoritetet britanike kanë regjistruar 197 fëmijë shqiptarë që janë futur në vend, por nuk ka asnjë gjurmë për 39 prej tyre.

Më poshtë, shkrimi i plotë i BBC:

BBC ka zbuluar se pothuajse 20% e fëmijëve emigrantë të pashoqëruar nga Shqipëria të marra nga Këshilli i Qarkut Kent këtë vit janë zhdukur. Autoriteti vendor ka pranuar deri më 31 tetor 197 fëmijë shqiptarë, 39 prej të cilëve janë zhdukur.

Sipas “Ecpat UK”, e cila bën fushatë për të mbrojtur fëmijët nga shfrytëzimi, tha se shifrat ishin shumë shqetësuese.

Këshilli tha se kishte punuar ngushtë me Zyrën e Brendshme dhe policinë për të mbrojtur fëmijët që mund të shfrytëzohen pasi kalojnë në Britaninë e Madhe.

Shifrat u morën nga BBC përmes një kërkese zyrtare për informacion.

Këshilli tha se 197 fëmijë shqiptarë të pranuar në njësinë e pranimit të Ministrisë së Brendshme në Kent iu nënshtruan kujdesit nga 1 janari deri më 31 tetor 2022.

Ai shtoi se deri më 7 nëntor, 39 ishin regjistruar si të zhdukur. Megjithatë, ajo tha se disa nga ata fëmijë do të kishin mbushur 18 vjeç në këtë datë.

Shifrat e qeverisë të mbledhura nga BBC tregojnë se 44,122 qytetarë kanë kaluar me gomone deri më tani në Angli krahasuar me 28,461 që mbërritën në 2021.

Kjo kontribuoi në mbipopullimin në qendrën e përpunimit Manston në Kent, e cila në një moment mbante më shumë se dyfishin e kapacitetit të saj, me rreth 4 000 njerëz.

Rritja e numrit të rasteve të difterisë në mesin e azilkërkuesve që kanë mbërritur së fundmi në MB ka qenë gjithashtu një shqetësim.

Ndërkohë, një plan i qeverisë për të dërguar disa azilkërkues në Ruandë është aktualisht në pritje pasi përballet me një sfidë ligjore në gjykatë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here