Home KULTURE Ura e Goricës në Berat, atje ku është materializuar “Miti i Murimit”

Ura e Goricës në Berat, atje ku është materializuar “Miti i Murimit”

800
0

Askund më tepër se në këtë kamare kafazlie, të njërës nga këmbët e urës së Goricës në Berat, nuk ndodhet i materializuar i ashtuquajturi Mit i Murimit.

Pikërisht në këtë vend u gjend kukulla e drunjtë e rrefenjës, e cila në një moment të pacaktuar historik, kish zëvendësuar flinë njerëzore që duhej blatuar me qëllim që puna të shkonte mbarë dhe ura të ishte e qëndrueshme në kohë.

Kukulla u pat futur në kamare dhe “murosur” me hekura në mënyrë që, nga njëra anë të kundrohej dhe, nga ana tjetër, të mos e merrte lumi kur ai të fryhej. Diku ekziston edhe një fotografi e vjetër saj.

Thjesht fantastike!

-Artan Shkreli

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here