Home AKTUALITET Universitet, të rinjtë preferojnë Teknologjinë e Informacionit

Universitet, të rinjtë preferojnë Teknologjinë e Informacionit

630
0

Dinamikat e krijuara në tregun e punës, ndikuar edhe nga pandemia, ka bërë që shumë maturantë të shohin teknologjinë si profesionin e së ardhmes.

Teksa mbeten më pak se 48 orë nga përfundimi i fazës së parë, zëvendës-dekania e Fakultetit të Shkencave të Natyrës, Eglantina Kalluçi tregon se “mësuesia” po rezulton si “dega e refuzuar”.

Inxhinieritë, Mjekësia dhe Ekonomia janë ndër drejtimet e tjera më të pëlqyera nga studentët. Ndryshe nga vitet e shkuara, interesi i maturantëve për t’u regjistruar ka rënë në Universitetin e Sporteve dhe atë Bujqësor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here