Home Bota A do të shtypë Putin butonin bërthamor?

A do të shtypë Putin butonin bërthamor?

882
0

Presidenti rus, Vladimir Putin ka vënë forcat bërthamore në gatishmëri, duke u ankuar për “deklarata agresive” mbi Ukrainën nga liderët e NATO-s. ”Fjalët e Putinit tingëllojnë si një kërcënim i drejtpërdrejtë i luftës bërthamore”, beson laureati i Çmimit Nobel për Paqe, Dmitry Muratov.

Në atë fjalim televiziv, Putini nuk po sillej si mjeshtri i Kremlinit, por si mjeshtër i planetit; në të njëjtën mënyrë pronari i një makine flash tregon duke rrotulluar çelësin e tij rreth gishtit, Putini po rrotullonte bërthamën.

Ai ka thënë shumë herë, se ”nëse nuk ka Rusi, pse na duhet planeti?” Askush nuk i kushtoi vëmendje. Ky është një kërcënim që nëse Rusia nuk trajtohet siç do ai, atëherë gjithçka do të shkatërrohet.

Lufta në Ukrainë është lufta e Putinit. Nëse udhëheqësi i Kremlinit arrin qëllimet e tij ushtarake, e ardhmja e Ukrainës si një komb sovran do të jetë në dyshim. Nëse ai perceptohet se po dështon dhe pëson viktima të rënda, frika është se mund ta shtyjë Kremlinin të marrë masa më të dëshpëruara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here